PilkkiFest
Lauantaina 19.3.2022 klo 12-17

Missä: Jäätikkö Kauppatorin edustalla, Oulu

Mitä maksaa: Maksuton (kisoihin osallistumismaksu)


Pilkkimisen mestaruudesta kisataan nyt suoraan Oulun ytimessä Torinrannan kupeessa ja mestaruus ratkaistaan rennoissa tunnelmissa ohjelmantäyteisen päivän huipennuksena. Pilkkikisan painavimman kalan saaneelle palkintona 50 tuuman UHD Led Android televisio!!!

PilkkiFest tarjoaa varsinaisen pääasian eli pilkkikilpailun lisäksi monenmoista pientä kisailua, kuten lumiveistoskisan, jääkimpale-curlingmatseja, onnenpyörän ja arpajaiset sekä joissain piireissä pitkään kaivatun säkkituolinheiton MM-kisan. Tunnelmaa ylläpitää musiikit ja juonnot, ja välillä voi rentoutua ilmanojatuoleille kuuman kaakaon ja makkaran kanssa. Nälkäisistä tapahtuma-alueella huolehtii Kauppuri 5 talviravintola.

Pilkkikisan lipunmyynti on auki! 

Sijainti

PilkkiFestin tapahtuma-alueen näet kartasta. Alueen ulkopuolella on veneväylä ja virtaava vesi, joten ethän mene merkityn alueen ulkopuolelle. Jään paksuus on mitattu useista kohdista ennen tapahtumaa ja todettu turvalliseksi. Kevätauringon lämmittämä lumi ja virtaukset voivat nostaa vettä jään päälle, mutta tämän pintaveden alla on kantava jää. Muistappa silti naskalit. 

Pukeudu lämpimästi ja kosteudenpitävästi, muista myös vedenkestävät jalkineet ja hyvät hanskat. Varaudu siihen, että tuulee kylmästi. Oulussa ja etenkin Torinrannassa nimittäin melkein aina tuulee kylmästi. Kuten parin vuoden aikana ollaan totuttu, tähänkin tapahtumaan tullaan vain täysin terveinä. Kaikissa oireissa tai positiivisilla koronatuloksilla jää siis kotiin ja nähdään seuraavassa tapahtumassa.

Kisaajille lisäohjeet: Lippu kannattaa olla ostettuna etukäteen, koska paikan päällä myynti ei ole varmaa. Mikäli olosuhteet ovat hyvät ja lippuja on jäljellä, lipunmyynti on paikan päällä auki klo 14 asti Saapuessasi ilmoittaudu oikeaan kisakategoriaan ilmoittautumispisteessä. Ota lippu valmiiksi esille ja joukkuekategoriassa varaudu antamaan joukkueen ja sen jäsenten nimet. Ilmoittautuminen alkaa klo 12 ja on auki klo 14 saakka. Kisa alkaa klo 12.30 ja päättyy klo 15.30, minkä jälkeen tuodaan kalat punnittavaksi. Siinäpä tärkeimmät. Lue silti kotisivuilta vielä ihan ajatuksella kaikki säännöt. Niitä on vain 10, mutta ne koskevat kaikkia. Onnea kisaan ja oikein hauskaa päivää! Älä murehdi. Pilki.

Pilkkijöiden tukena

Hätälä Oy

Menossa mukana Hätälä - kalaherkut Oulusta koko Suomen ruokapöytiin. Hätälän väki toivottaa kireitä siimoja pilkkijöille! 

Tuoreinta kalaa pohjoisen puhtaista vesistä. Tinkimättömyys ruuan laadusta ja turvallisuudesta. Perinteiset kalankäsittelytaidot yhdistettynä viimeisimpään teknologiaan. Neljännen polven perheyritys, jolla on yksi päämäärä: tehdä maailman herkullisimpia kalatuotteita.

Hätälä Oy:n tarina sai alkunsa vuonna 1938, kun Juho Isohätälä alkoi myydä kalaa merikaupunki Oulun kauppatorilla. Vaatimattomasta torikaupasta on kasvanut uuden ajan kalatalo, jonka Oulun tehtaalla valmistuvat kalaherkut koko Suomen ruokapöytiin ja yhä enenevässä määrin myös vientiin.

Vuonna 2014 Hätälästä tuli ensimmäinen suomalainen kala-alan yritys, joka on saanut elintarvikkeiden turvallisuudesta kertovan, arvostetun kansainvälisen BRC-laatujärjestelmäsertifioinnin..

Kaleva Media

Kaleva Media on pohjoissuomalainen monimediayhtiö, joka tarjoaa paikallisesti kiinnostavia sisältöjä, palvelumalleja ja -alustoja. Medialiiketoiminta panostaa laadukkaaseen journalismiin, sisältötuotteisiin sekä mainonnan kokonaisratkaisuihin erilaisissa digitaalisissa kanavissa ja painetussa mediassa. Monipuoliset palvelumme rikastuttavat ja helpottavat paikallisten ihmisten, yritysten ja yhteisöiden elämää

Pohjoisen Polut

Pohjoisen Polut on Kaleva Median uusi, tammikuussa 2022 aloittanut tilattava verkkolehti, joka tarjoaa lukijoille pohjoisen luontoon liittyviä sisältöjä. Pohjoisen Poluilla on oma, joka päivä päivittyvä sivusto. Luontoaiheiseen sisältöön keskittyvä verkkolehti muun muassa auttaa lukijaa valmistautumaan retkelle, rohkaisee lähtemään luontoon ja toteuttamaan omia haaveitaan sekä tarjoaa koukuttavia luontosisältöjä kotisohvalla nautittavaksi. 

Hauru Oy

Hauru on paikallinen oululainen kiertotalouden innovatiivinen toimija, jonka palvelutarjontaan lukeutuvat kokonaisvaltaiset jätehuolto-, vaihtolava- sekä viemärihuoltopalvelut. 

Tärkeimmäksi arvoksi toiminnassamme nousevat vastuullisuus ja alan eteenpäin vieminen - meillä on Oulun vähäpäästöisimmät jäteautot ja olemme kulkeneet biokaasulla jo vuodesta 2018. Tule siis sinäkin tekemään kanssamme huomisen ympäristöstä entistä puhtaampi! 

Tukijoukoissa mukana