Riemukas Rotuaari tuo säpinää keskustaan heinäkuussa

26.06.2023

Heinäkuun kolmen ensimmäisen viikon ajan Rotuaarin aukiolla on nähtävissä ja kokeiltavissa monenlaista touhua. Oulun Liikekeskus Ry:n Uudet Urbaanit Tuotannot -hankkeen tarkoituksena on kehittää kaupunkikeskustan vetovoimaisuutta, ja Riemukas Rotuaari -viikot ovat osa tätä laajempaa hanketta.

Viikkojen aikana Rotuaarin aukiolla pääsee muun muassa ohjatusti kokeilemaan erilaisia kädentaitoja mehiläisvahan työstämisestä langan kehräämiseen, askartelemaan, pelailemaan, tutustumaan oululaisten nuorten kesäyrittäjien tuotteisiin ja palveluihin, pelaamaan koripalloa ja oppimaan skeittausta. Kolmen viikon aikana jokaisella viikolla on oma teemansa ja aikataulunsa.

- Meillä on Oulussa upea kävelykeskusta ja on mahtavaa päästä ottamaan sitä käyttöön uusilla tavoilla. Riemukas Rotuaari -viikot tarjoavat iloa ja tekemistä kaikille oululaisille. Juuri tämän kaltaisen yhteisöllisyyden kautta urbaanit kaupunkikeskustat löytävät uuden muotonsa, Oulun Liikekeskus Ry:n tapahtuma- ja markkinointipäällikkö Hanna Lahti iloitsee.

Tapahtumaviikkojen käytännön toteutuksesta vastaa oululainen tapahtumatoimisto Wadessa Oy, joka tuottaa myös muun muassa Oulun kaupungin Lumo Light Festival -valotapahtumaa marraskuussa, Hupisaarten Kutuyö -luontotapahtumaa lokakuussa ja järjestää PilkkiFest-tapahtuman helmikuussa sekä Taikasaarin-festivaali elokuun lopussa.

- Meille oli ilo päästä toteuttamaan kaikille kaupunkilaisille avointa tapahtumaa aivan keskellä keskustaa, tapahtuman tuottajat Nikolas Pajunen ja Anna Lanas Wadessa Oy:stä kertovat.

- Tämä on hyvän mielen tapahtuma, jossa haluamme tuoda eri tahojen toimintaa lähemmäs oululaisia ja auttaa kaupunkilaisia innostumaan uusien taitojen kokeilemisesta ja samalla mahdollistaa nuorille yrittäjille paikan esitellä tuotteitaan.

Riemukas Rotuaari -viikkojen sisältö ja aikataulut:

VIIKKO 27 ke 5. – la 8.7. klo 12–18 Riemukas Rotuaari - Kattavat kädentaidot

5.7. keskiviikko

Kivien koristelun työpaja

Korttityöpaja

6.7. torstai:

Riipuspaja

Kehräyspaja

7.7. perjantai:

Mehiläisvahataide

Kehräyspaja

8.7. lauantai

Riipuspaja

Kehräyspaja

Koko viikon ajan paikalla myös Ukraina Help center sekä vapaassa käytössä oleva omatoiminen askartelupaja sekä pihapelejä.

VIIKKO 28 ma 10. – to 13.7. klo 12–18 Riemukas Rotuaari - Kaikkien katu

10.7. maanantai

BusinessOulun Kesäyrittäjä-ohjelman nuoret myyvät tuotteitaan ja palveluitaan: itse valmistettua mochi-jäätelöä ja taikuri

ti 11.7. tiistai

BusinessOulun Kesäyrittäjä-ohjelman nuoret myyvät tuotteitaan ja palveluitaan: itse valmistettua mochi-jäätelöä ja ikkunanpesuyritys

ke 12.7. keskiviikko

BusinessOulun Kesäyrittäjä-ohjelman nuoret myyvät tuotteitaan ja palveluitaan: itse valmistettua mochi-jäätelöä, rastoja ja letityksiä, kenkien strassauksia ja vaatemerkki Särki Clothing, joka tekee yhteistyötä Mieli ry:n kanssa

to 13.7. torstai

BusinessOulun Kesäyrittäjä-ohjelman nuoret myyvät tuotteitaan ja palveluitaan: itse valmistettua mochi-jäätelöä, rastoja ja letityksiä, pikapiirroksia ja vaatteita, jotka on itse valmistettu kierrätetyistä tekstiileistä

Mukana menossa myös Ukraina Help center.

VIIKKO 29 ma 17.– la 22.7. (kellonajat tarkentuvat) Riemukas Rotuaari - Urbaani urheilu

Luvassa Oulun NMKY:n koripalloa ja Oulun Rullalautailijoiden skeittausta ja loppuviikosta myös sosiaalisessa mediassa suositut Game of Skate temppukisat.

Kesällä 2023 Oulun Liikekeskus ry kehittää Oulun kaupunkikeskustan vetovoimaa ja resilienssiä uusien urbaanien tapahtumatuotantojen kautta. Riemukas Rotuaari -kokeilu tukee rohkeasti yhteisöllistä kaupunkitilan käyttöä vahvistaen asukkaiden kollektiivista, vuorovaikutteista toimintaa ja osallistavaa kansalaisyhteiskuntaa.

Uudet Urbaanit tuotannot -kehittämishanketta rahoittaa Pohjois-Pohjanmaan liitto.