Tapahtumia vuosien varrelta

Olemme vuosien varrella olleet mukana toteuttamassa osa-alueita ja kokonaistuotantoja hyvin erityyppisiin tapahtumiin eri kohderyhmille, erilaisille organisaatioille ja erilaisissa tiloissa. Avaamme tässä tarkemmin muutamaa keskenään erityyppistä projektia, joissa olemme vuosien aikana olleet mukana. 

Lumo Light Festival Oulu

Järjestäjä: Oulun kaupunki

Lumo Light Festival Oulu eli Oulun valofestivaali on Oulun kaupungin toteuttama koko perheen ilmainen ja kaikille avoin tapahtuma, joka on järjestetty vuosittain marraskuussa vuodesta 2013 lähtien. Lumosta on vuosien aikana muodostunut yksi Oulun suosituimmista tapahtumista, joka kerää kolmen päivän aikana noin 100 000 kävijää. Vuonna 2018 Lumo palkittiin vuoden julkisuustekona ja vuoden kulttuuritapahtumana.

Meillä on ollut suunnaton ilo olla mukana Lumon tekemisessä tapahtuman ensimmäisestä vuodesta lähtien. Anna toimii Lumon parissa vuoden ympäri kaupungin tapahtumapalveluiden tuottajan työparina aina ohjelmiston rakentamisesta ja budjettisuunnittelusta kumppanineuvotteluihin, lupa-asioihin ja käytännön aluejärjestelyihin. Nikolas on laatinut festivaalin pelastus- ja turvallisuussuunnitelman vuodesta 2016 lähtien ja vuodesta 2018 koordinoinut myös järjestyksenvalvojien toiminnan toimiessaan tapahtuman turvallisuuspäällikkönä. 

Qstock

Järjestäjä: Qstock Oy

Qstock on yksi Suomen suurimmista musiikkifestivaaleista. Viime vuosina tapahtuman kävijämäärä on noussut 40 000:an kahden päivän aikana ollen loppuunmyyty useana vuonna peräkkäin.

Me olemme saaneet nauttia tämän sydämellisen ja taitavan festivaaliorganisaation kanssa työskentelemisestä vuodesta 2007, jolloin Nikolas aloitti tapahtuman pelastus- ja turvallisuussuunnittelun parissa. Myöhemmin Nikolas sai lisäroolia liittyen turvallisuuspäälliköiden riveihin erityisvastuullaan alue- ja artistiturvallisuus. Anna puolestaan aloitti backstage-tehtävissä vuonna 2012, siirtyi siitä akkreditointipuolelle ja sittemmin aluejärjestelyistä ja lupa-asioista vastaavan tuotantopäällikön tehtäviin, kunnes koronavuoden 2020 myötä jättäytyi ulkopuolelle. Anna ehti kuitenkin saada ilon ja kunnian olla mukana myös käynnistämässä Qstockin avaaman hulppean tapahtumatilan Tullisalin toimintaa yhdessä Qstockin omistajien ja lahjakkaan promoottorin kanssa. 

OAK 70 v -juhlat

Tilaaja: OAK

OAK eli Oulun Autokuljetus on yksi Suomen suurimmista kuljetus- ja maanrakennusalan tekijöistä. Yritys täytti komeat 70 vuotta vuonna 2016 ja halusi tarjota henkilöstölleen ja sidosryhmilleen vaikuttavan ja viihdyttävän illan juhlan kunniaksi. 

Annalla oli ilo tuottaa juhlat kokonaisuudessaan esiintyjistä aluejärjestelyihin, rakenteisiin ja tekniikkaan, somistukseen, rakentamis- ja tapahtumahenkilöstöön, kuljetuksiin, turvallisuuteen ja lupiin. Projekti vedettiin läpi viestien ajantasaisesti sekä tilaajan että sidosryhmien kuten ravintolan ja mainostoimiston kanssa. Tuotanto jäi tuottajankin mieleen ikimuistoisena ja antoisana projektina. 

Suomipop Festivaali Oulu

Järjestäjä: Nelonen Media Live

Yksi maan tunnetuimmista musiikkitapahtumista, Suomipop Festivaali, tilasi ensimmäisinä vuosinaan Oulussa turvallisuus- ja pelastussuunnittelunsa ja myös turvallisuuspäällikön tehtävät NP Seciltä eli nykyiseltä Wadessan osakkaalta Nikolakselta. Nelonen Media Liven ammattitaitoisen, rutinoineen ja nopeasti ajattelevan tuotantotiimin kanssa oli antoisaa työskennellä, ja oli kunnia olla mukana käynnistämässä tätä suurtapahtumaa omalle kotipaikkakunnalle. Oulun Kuusisaaren uudistettu tapahtumapuisto tarjosi kauniit puitteet tapahtumalle tuoden omat mielenkiintoiset haasteensa esimerkiksi kulkureittien ja veden äärellä toimimisen kanssa.

Polar Bear Pitching finaalitapahtuma

Järjestäjä: Polar Bear Pitching ry

Helmikuun jäätyneissä rantavesissä järjestetty kansainvälinen yrittäjyystapahtuma tilasi useana vuonna meiltä finaalitapahtumaa varten niin tuotannon aluejärjestelyineen ja lupa-asioineen kuin myös turvallisuus- ja pelastussuunnittelun sekä järjestyksenvalvonnan. Tämä oli mahtavan erikoinen projekti sekä tuotannon että turvallisuusasioiden näkökulmasta, koska tapahtumassa toimittiin sekä maalla että jäätyneen meren päällä, sekä liveyleisön edessä että nettistreamin päässä, vaativan nettiyhteyden varassa ilman valmista nettiyhteyttä ja toki sääherran armoilla. Pääsimme työskentelemään huikean innostuneiden ja ahkerien ideanikkarien kanssa ja hoitamaan heille puitteet, joissa toimivasti ja turvallisesti toteuttaa start-up yrittäjille hyvin merkityksellinen ja ainutlaatuisuudessaan hauska ja mahtavan pähkähullu finaalitapahtuma.

OP Oulu


Vuonna 2015 Oulun osuuspankki tilasi toisen osakkaan aikaisemman yrityksen, NP Secin, kautta Nikolaksen kouluttamaan henkilöstönsä uhkaavan henkilön kohtaamiseen. Koulutuksia järjestettiin Oulun Osuuspankin omissa toimipisteissä eli konkreettisesti niissä tiloissa, joissa henkilöstö itse työskentelee. Oli antoisaa päästä tutustumaan pankin eri toimitiloihin ja kouluttaa räätälöityjä toimenpiteitä henkilöturvallisuuteen liittyen ihmisten omilla työpisteillä, joilla niitä työssä tarvittaessa käytetään. Koulutus sisälsi teoriakoulutusta sekä käytännön harjoituksia.

Digital Oulu, 
Tilaajana Verkkoasema

Meillä Wadessalla oli kunnia tuottaa tilaisuus upeissa Tapahtumakeskus Tullisalin ja Superparkin tiloissa.

Neljännen Digital Oulu -tapahtuman teemana oli: Väkevä viestintä digiajassa ja paikalla nähtiin mahtavia asiantuntijapuheenvuoroja sekä businessihmisiä runsain määrin

Hupisaarten Kutuyö. Tilaaja: Luonnonvarakeskus

Tapahtuma juhlisti pinnanalaista elämää, sillä syksyn hämärissä taimenet saapuvat Hupisaarten puroihin kutemaan.

Tapahtumassa oli elämyksellisiä musiikkiesityksiä sekä työpajoja, joissa ihmiset pääsivät valmistamaan taidetta luonnon omista materiaaleista. Aktiviteetteinä oli mm. opastettuja kierroksia, vesikiikarointia ja taimenten bongailua puroista lamppujen avulla. ihmiset pääsivät tutustumaan alueen palveluihin, historiaan ja taruihin ja näkemään kalojen käsittelyä. Illan kruunasi tulishow.

Tapahtumaa oli ilo järjestää loistavien yhteistyökumppaneiden kanssa ja lopputuloksena oli yleisömenestys, joka sai hienosti medianäkyvyyttä ja positiivista palautetta.

Tapahtuma oli osa Luonnonvarakeskuksen koordinoimaa "Hupisaarten urbaanit purot innovaatioiden kohteena" -hanketta. Hanketta rahoitti Euroopan aluekehitysrahasto Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen myöntämänä. Oulun kaupunki oli hankkeessa osarahajoittajana.

PilkkiFest 2022. Älä murehdi. Pilki.

Pilkkimisen mestaruudesta kisattiin suoraan Oulun ytimessä Torinrannan kupeessa 19.4 2022 ja mestaruus ratkaistiin tuulisissa, mutta rennoissa tunnelmissa ohjelmantäyteisen päivän huipennuksena.

PilkkiFest tarjosi varsinaisen pääasian eli pilkkikilpailun lisäksi monenmoista pientä kisailua, kuten jääkimpale-curlingmatseja, onnenpyörän ja arpajaiset sekä joissain piireissä pitkään kaivatun säkkituolinheiton Universumin mestari-kisan. Tunnelmaa ylläpiti musiikit ja tapahtuma keräsi rutkasti positiivista palautetta ja tapahtumasta toivottiin jokavuotista.

Tapahtuma herätti kiinnostusta myös yhteistyökumppaneissa ja useat yritykset lähtivät tukijoukkoihin mukaan mahdollistaen onnistuneen tapahtuman.

Selaile kuvagallerioita!

Mene alla olevasta painikkeesta eteenpäin ja jätä yhteydenottopyyntö. Vastaamme sinulle pikapuoliin.