Salaperäisen Taikasaari-festivaalin ohjelmisto on valmis – järjestäjät: ” Nyt tunnemme kävijämme”

05.04.2023

Elokuussa toista kertaa järjestettävä Taikasaari-festivaali on nyt saanut ohjelmistonsa valmiiksi. Tänä vuonna festivaalille haki lähes 100 esiintyvää ryhmää eri puolilta Suomea.

Oulun keskustan kupeessa oleva vehreä Lammassaari muuttuu kesän lopussa toista kertaa Taikasaareksi. Taikasaari tuli ensimmäisenä järjestämisvuotenaan tunnetuksi poikkeuksellisesta konseptistaan, jossa esiintyjiä ei paljasteta yleisölle etukäteen. Odotettavissa voi kuitenkin olla lähes mitä tahansa: viime vuonna esiintymässä oli muun muassa tanssijoita, kurkkulaulaja, ennustaja ja keskiaikaisissa haarniskoissa miekkailevat buhurt-kamppailijat sekä erilaisia musiikkiartisteja.

Järjestäjät kertovat, että ensimmäisenä vuonna haluttiin kokeilla konseptin toimivuutta ja vastaanottoa. Festivaalin keräämä huomio ja erityisesti kävijöiltä kerätty palaute vakuuttivat, että konsepti kiinnostaa ja sitä kannattaa kehittää eteenpäin.

- Tämän tyyppinen tapahtuma tuntuu olevan nyt sitä mitä erityisesti aikuinen ikäluokka kaipaa: pieni, tunnelmallinen, luonnollinen ympäristö, tilaa liikkua, palveluiden sujuva saatavuus ja täysin poikkeuksellinen ohjelmasisältö. Viimeksi olimme täysin tuntemattoman äärellä ja kokeilemassa kepillä jäätä. Nyt tunnemme kävijämme huomattavasti paremmin, ja teemme tänä vuonna paljon uudistuksia vastaamaan tarkemmin heidän toiveisiinsa, järjestäjät Anna Lanas ja Nikolas Pajunen Wadessa Oy:sta kertovat.

Taikasaari ei edelleenkään paljasta esiintyjiä etukäteen. Seuraajille on kuitenkin sosiaalisessa mediassa annettu maistiaisia mahdollisista esiintyjistä valintaprosessin aikana. Tänä vuonna festivaali kuitenkin kertoo illan kulusta tarkemmin. Järjestäjien mukaan tapahtuma on niin poikkeuksellinen, että kävijän on hyvä tietää etukäteen hiukan siitä, mihin on tulossa.

Erilainen festari kiinnostaa - ennakkoliput myytiin lähes loppuun

Taikasaaren konsepti poikkeaa yleisestä tavasta järjestää festivaaleja. Päällekkäisiä esityksiä ei ole, vaan ohjelmisto muodostaa yhden alusta loppuun kulkevan kokonaisuuden, jossa jokainen eri tyyppinen esitys vie iltaa eteenpäin ja johdattaa tunnelmaa. Järjestäjien mukaan tähän päädyttiin kävijäpalautteen vuoksi. Päätös jännitti, mutta järjestäjät uskovat tämän olevan oikea suunta tälle tapahtumalle.

Festivaalimaailmalle epätyypillisiä valintoja on tehty paitsi ohjelmiston, myös tapahtuma-alueen ja palveluiden suhteen. Tällaisia ovat esimerkiksi perinteisiä messupöytiä tänä vuonna koristavat pöytäliinat, luontomaisemiin sijoitettavat lounge-alueet ja pöytiin tarjoilu.

- Viime vuonna saimme erityisen paljon kiitosta alueen siisteydestä, resurssien riittävyydestä ja turvallisuudesta, joten haluamme nostaa näitä asioita edelleen uudelle tasolle.

Ehkä eniten Taikasaari kuitenkin eroaa perinteisestä festivaalista siinä, että tapahtuma kestää vain yhden illan ja kävijäkapasiteetti on rajattu vain 1000 ihmiseen. Lammassaaren alueelle mahtuisi järjestäjien mukaan merkittävästi enemmänkin, mutta silloin siisteys, turvallisuus ja palvelut kärsisivät.

Ennakkoliput myytiin muutamaa kappaletta vailla loppuun maaliskuussa, ja tapahtuma on nyt avannut perusliput myyntiin. Taikasaaresta on jo keskustelu muidenkin kaupunkien kanssa, mutta ainakin tänä vuonna tapahtuma pysyy vielä vain Oulussa. Järjestäjät näkevät tärkeäksi olla mukana kehittämässä Oulun kulttuurielämää kohti vuoden 2026 kulttuuripääkaupunkivuotta.

Taikasaari-festivaali on lauantaina 26.8.2023 järjestettävä yhden illan kestävä aikuisten oma elämys Oulun keskustan kupeessa sijaitsevassa vehreässä Lammassaaressa. Taikasaari on kokonaan anniskelualuetta, eli tapahtuman ikäraja on 18 vuotta.

Taikasaaren takana on oululainen tapahtumatoimisto Wadessa Oy, jonka omistajat Anna Lanas ja Nikolas Pajunen ovat luoneet Taikasaaren konseptin ja luovat myös illan ohjelmakokonaisuuden. Ohjelmisto on valittu lähes sadan esiintyjähakemuksen joukosta eikä se rajoitu minkään tietyn taiteenalan sisälle. Lanas ja Pajunen ovat olleet tapahtuma-alalla yhteenlaskettuna yli kaksikymmenentä vuotta, erikoistuen suuriin yleisötapahtumiin.

Lisätietojen antajat:

Anna Lanas

Toimitusjohtaja

Wadessa Oy

044 317 1282

anna.lanas@wadessa.fi

Nikolas Pajunen

Operatiivinen johtaja

Wadessa Oy

040 526 1138

nikolas.pajunen@wadessa.fi

Linkit:

www.ouluntaikasaari.fi

www.wadessa.fi