Taikasaari-festivaali hakee ohjelmistoonsa valtavirrasta poikkeavia esiintyjiä ja elämyksiä

11.01.2023

Toista kertaa järjestettävä Taikasaari-festivaali hakee ohjelmistoonsa varsinkin erikoisempia taitoja ja valtavirrasta poikkeavia artisteja. Ensimmäisen vuoden ohjelmahaku poiki kymmenittäin hakemuksia kauempaakin Suomesta.

Elokuun lopulla Oulun Lammassaaressa toista kertaa järjestettävä Taikasaari-festivaali avaa ohjelmahaun. Festivaali haluaa tänäkin vuonna nostaa esiin erityisesti paikallisia lahjakkuuksia, ja varsinkin erikoisemmat taidot ja valtavirrasta poikkeavat artistit ovat järjestäjien kiikarissa.

Ensimmäisenä vuonna festivaalin ohjelmisto koostui mm. erilaisista tanssiesityksistä, kamppailu-urheilusta, haarniska-asuisista buhurt-taistelijoista, ennustajasta ja muista hahmoista, sanataiteilijasta, kurkkulaulajasta ja tunnelmallisista sekä vauhdikkaista musiikkiartisteista.

Festivaalin ohjelmistoon voi nyt hakea lomakkeella, joka aukaistaan festivaalin kotisivuilla keskiviikkona 11.1.2023 klo 9. Hakuaika päättyy ke 22.2.2023, ja festivaalin järjestäjät tekevät valinnat ke 5.4. mennessä.

Taikasaari-festivaali on lauantaina 26.8.2023 järjestettävä yhden illan kestävä aikuisten oma elämys Oulun keskustan kupeessa sijaitsevassa vehreässä Lammassaaressa. Taikasaari on kokonaan anniskelualuetta, eli tapahtuman ikäraja on 18 vuotta. Tapahtuma sai kävijöiltään ensimmäisenä vuonna kutsumanimen "Vähän erilainen festari" konseptinsa ja kaavasta poikkeavan sisältönsä vuoksi.

Järjestäjät haluavat tarjota esiintyjille näkyvyyttä jo valintavaiheessa

Taikasaaren konseptiin kuuluu, että tapahtuma ei julkaise esiintyjiä etukäteen, vaan illan sisältö on yleisölle yllätys. Näin on tänäkin vuonna, mutta järjestäjät haluavat tällä kertaa tarjota nouseville tähdille entistä laajemman mahdollisuuden päästä yleisön tietoisuuteen. Tämän vuoksi järjestäjät kertovat, että valintaprosessia tullaan kevään aikana raottamaan sosiaalisessa mediassa.

- Jos hakija on antanut luvan, saatamme näyttää esimerkiksi promovideoita sosiaalisessa mediassa, jolloin hakija saa näkyvyyttä, tulee valituksi Taikasaaren ohjelmistoon tai ei. Saatamme myös kutsua hakijoita promokeikoille yhteistyökumppaneiden tapahtumiin ennen varsinaista Taikasaari-festaria, festivaalin tuottaja Anna Lanas Wadessa Oy:stä kertoo.

Ensimmäisenä järjestämisvuonna avattu ohjelmahaku toi yllättävän suuren määrän hakemuksia, kertoo festivaalin toinen järjestäjä Nikolas Pajunen.

- Odotimme silloin muutamia viestejä sähköpostiimme, mutta yhteydenottoja tulikin kymmenittäin, ja viesti hausta oli kiirinyt eri puolille Suomeakin.

Taikasaari-festivaalia järjestää oululainen Wadessa Oy, joka järjestää yleisötapahtumia ja erilaisia yksityistilaisuuksia ympäri vuoden ja on mukana mm. Lumo-valofestivaalin, Qstockin ja tapahtumakeskus Tullisalin tuotannoissa.

Lisätietojen antajat:

Anna Lanas

Toimitusjohtaja

Wadessa Oy

044 317 1282

anna.lanas@wadessa.fi

Nikolas Pajunen

Operatiivinen johtaja

Wadessa Oy

040 526 1138

nikolas.pajunen@wadessa.fi

Linkit:

www.ouluntaikasaari.fi

www.wadessa.fi