Maksuton koko perheen Hupisaarten Kutuyö -tapahtuma juhlistaa Hupisaarten aluetta lokakuussa

15.09.2021

Hupisaarten Kutuyö -tapahtuma lauantaina 2.10.2021 klo 14-21 juhlistaa Hupisaarten purojen pinnanalaista elämää, josta moni kaupunkilainen ei edes tiedä. Kaupunkipuistotapahtumassa kävijät pääsevät myös kokeilemaan elämyksellisiä tapoja yhdistää taidetta ja luontoa ja näkemään tutusta puistosta uusia puolia.

Kaupunkipuistoille hyvin poikkeuksellisesti Hupisaarten puroverkosto on nykyään myös koti Suomessa harvinaiselle ja uhanalaiselle taimenelle, joka saapuu Hupisaarten puroihin kutemaan syksyn hämärissä. Oulun kaupunki on vuodesta 2018 kunnostanut puroverkostoa ja Luonnonvarakeskus on siirtänyt onnistuneesti puroihin aikuisia taimenia. Puroverkostossa onkin

nyttemmin ilahduttavan runsaasti taimenen poikasia ja taimenia.

Hupisaarten Kutuyö -tapahtuma lauantaina 2.10.2021 klo 14-21 tarjoaa kaupunkilaisille erinomaisen mahdollisuuden tutustua tähän pinnanalaiseen elämään ja samalla koko alueeseen monipuolisesti ja uudella tavalla.

- Päivän aikana kävijöillä on tilaisuus tutustua kaloihin muun muassa bongailemalla niitä opastetusti lamppujen avulla tai vesikiikareilla suoraan puroista, piipahtamalla kalatarkkailukoppiin tai seuraamalla esitystä kalankäsittelystä, kertoo tapahtuman järjestelyistä vastaavan Wadessa Oy:n Anna Lanas.

- Lisäksi tapahtumassa pääsee tutustumaan laajemmin alueen tarinoihin ja palveluihin hyödyntämällä museoiden aukioloajat, Oulu-oppaiden tietoiskut tai tilaisuuden kurkata historialliseen Valjastehtaaseen rakentuviin asuntoihin. Alueen ravintolat ovat myös auki.

Tapahtumassa kävijät pääsevät taiteilijoiden opastamana kokeilemaan kasvivärjäystä, johon materiaali väreihin löytyy maahan pudonneista syksyn lehdistä, sekä taiteilemaan erilaisia taideteoksia risuista. Päivän aikana oululaisten oma kulttuuripersoona Jukka Takalo esiintyy puistossa tunnelmallisissa ympäristöissä. Hämärän tullen illan kruunaa tulishow.

- Päivä on täysin maksuton ja terveysturvallinen. Tapahtumassa on ohjelmaa pitkin päivää, joten kävijöiden odotetaan kulkevan tapahtumassa tasaisesti koko päivän aikana. Tällä tavoin pyritään varmistamaan, ettei ruuhkia ja siten altistusriskejä pääse syntymään, kertoo tapahtumaturvallisuudesta vastaava Nikolas Pajunen.

Tapahtuma on osa Luonnonvarakeskuksen koordinoimaa "Hupisaarten urbaanit purot innovaatioiden kohteena" -hanketta. Hanketta rahoittaa Euroopan aluekehitysrahasto Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen myöntämänä. Oulun kaupunki on hankkeessa osarahajoittajana.

Koko ohjelma ja aikataulut julkaistaan tapahtuman Facebook-sivulla lähempänä tapahtumaa. Olosuhteista johtuen ohjelmaan voi tulla muutoksia.

Lisätietoja Hupisaarten Kutuyö -tapahtumasta:

Anna Lanas

Wadessa Oy

anna.lanas@wadessa.fi

044 317 1282