Uusi koko perheen tapahtuma PilkkiFest tuo kuhinaa Torinrantaan lauantaina

14.03.2022

Tulevana lauantaina Oulun Torinrannassa tapahtuu. Maaliskuun 19. päivä ensimmäistä kertaa järjestettävä PilkkiFest-tapahtuma on yhdistelmä perinteistä pilkkikilpailua ja kaikille avointa koko perheen aktiviteettipäivää.

- PilkkiFest tuo ihan Oulun ytimeen sen, mikä monien muistoissa on pilkkimisessä parasta: kevätaurinko, kanssaharrastajat ja rento hengailu, kertovat tapahtuman järjestäjät Nikolas Pajunen ja Anna Lanas Wadessa Oy:sta.

- Eihän Torinrannan alue ole kalan saamisen kannalta mikään paras paikka, itsekin kalastamista harrastava Pajunen nauraa. - Eli sehän tarkoittaa vain sitä, että voittoa varten voi tässä kisassa riittää ihan pienikin kala!

Pilkkikilpailuissa kisataan avoimessa sarjassa, joukkuesarjassa ja lasten sarjassa. Lisäksi koko pilkkikisan painavimman kalan saaneelle lähtee palkintona 50 tuuman televisio. Järjestäjät kertovat, että paikalliset yritykset ovatkin lähteneet innolla mukaan tapahtumaan lahjoittaen palkintoja. Pilkkikisan liput ovat myynnissä ennakkoon lippukaupassa ja paikan päällä klo 14 asti mikäli niitä riittää.

- Tapahtumalla halutaan ennen kaikkea tuoda iloa ja eloa kaupunkiin. Pilkkikilpailu on tavallaan se tapahtuman ydin, mutta sen ympärille muodostuu kokonainen aktiviteettipäivä kevätauringosta nauttien, Lanas kuvailee.

- Haluamme tämän päivän olevan myös kaikille tällaisille minunlaisille, jotka harrastavat kalastamista lähinnä kaupan hyllyllä, Lanas perustelee nauraen.

Tapahtumaan on vapaa pääsy ja päivä tarjoaakin koko perheelle pilkkikilpailun lisäksi mahdollisuuden monenlaisiin pieniin kisailuihin, kuten lumiveistoskisan, jääkimpale-curlingia, onnenpyörän ja arpajaiset sekä erikoisuutena säkkituolinheiton universumin mestaruus -kisan. Tunnelmaa ylläpitää musiikit ja juonnot, ja välillä voi rentoutua ilmanojatuoleille kuuman kaakaon ja pullan kanssa. Tapahtumassa on myös Kauppuri 5 -ravintola, jonka omistaja Aki Mursu on viime viikkoina herättänyt paljon huomiota sosiaalisessa mediassa yhteisöllisellä kampanjallaan, jonka tavoitteena on pitää ravintola pystyssä koronavuosien jälkeen.

Samana päivänä Torinranta kuhisee muutenkin eri tahojen järjestämästä puuhasta. Kauppahallissa vietetään Kauppahallipäivää ja toriaukiolla on poikkeuksellinen mahdollisuus osallistua lumigraffitien tekoon yhdessä Oulun Katutaide ry:n kanssa.

Lisätietoja:

Nikolas Pajunen

Wadessa Oy

040 526 1138

nikolas.pajunen@wadessa.fi

Anna Lanas

Wadessa Oy

044 317 1282

anna.lanas@wadessa.fi